ITEMS-change-blog
Leven&Geluk,  Winkel

Kiezen voor geluk

Tijdens een marketingtraining die ik eerder dit jaar volgde, maakte ik voor het eerst kennis met NLP. (Neuro Linguïstisch Programmeren). Doormiddel van NLP is het mogelijk om potentiele klanten te beïnvloeden en zo dus je marketing te verbeteren. Erg interessant allemaal, maar dat NLP op een hele andere manier mijn leven zou gaan veranderen had ik niet verwacht. 

 

In maart kwam er een training op mijn pad die voor veel mensen veel verbetering had gebracht op verschillende vlakken in het leven. Van pijn tot geluk. Het leek eigenlijk te mooi om waar te zijn. 

 

Nu kan ik eerst een hele intro geven over hoe lastig ik het leven vond, over leven met chronische vermoeidheid, chronische pijn, depressie etc. maar het belangrijke is dat ik na meer dan 10 jaar zoektocht eindelijk de oplossing gevonden heb. En wel door verschillende technieken binnen NLP. 

 

-Het uitgangspunt van NLP is dat de mens normaal gesproken in staat is om het leven prettig te vinden en ervan kan genieten. Door een gebeurtenis kan dit vermogen worden aangetast. Of het nou een ingrijpende gebeurtenis of een ogenschijnlijk onbelangrijke, kleine gebeurtenis of opmerking is, het kan een groot effect hebben op ons doen, denken, handelen en gedrag.- 

 

Aangezien ik dit vermogen weer beheers en inzie dat ik zelf de regie heb over hoe ik reageer op alles om mij heen, maak ik voortaan zeer bewuste keuzes en deze zijn in elk geval gericht op 1 ding: geluk. 

 

Door te kiezen voor geluk, zeg je ook heel bewust stop tegen dingen die dat geluk in de weg staan. Dit is de voornaamste reden dat ik deze maand heb besloten om niet verder te gaan met de fysieke winkel van ITEMS, hoewel ik dacht dat de shop me juist heel erg gelukkig maakte! 

 

Naast de financiële rompslomp is het – zoals een Roermondse medeondernemer het ooit noemde- “winkeltje spelen” niet wat mij uiteindelijk geluk zal brengen. Het is veel meer dan een “gewone” baan. Het is een manier van leven, om je eigen zaak in je eentje te runnen. 

 

Het frunniken en knutselen, het speuren naar mooie producten, samenwerken met medeondernemers en een lach bij mensen op het gezicht toveren- dat wat mij blij maakt- zal ik evengoed blijven doen!

kiezen-voor-geluk-Items

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *