Energie-items-concept-store
Leven&Geluk

Hoe ik mijn energie terugkreeg

Ik had jullie nieuwsgierig gemaakt over hoe ik mijn energie terugkreeg en weer kan gaan stappen. Dat kunnen stappen is trouwens maar 1 ding. Ik heb een heel ander leven gekregen namelijk. Ik kan honderden dingen die ik eerst niet kon. Het gekste was dat ik me heb afgemeld voor een project met chronisch zieken mensen. Ik moest zeggen: ik ben genezen… eh OK? 

Gek? Nope! Helemaal niet..als je eenmaal hebt ervaren dat het mogelijk is ;).

De basis van mijn herstel ligt bij een training die ik volgde: in 3 dagen tijd heb ik inzicht gekregen welke gebeurtenissen ervoor hebben gezorgd dat ik vastliep en hoe ik dit kon aanpakken. De training heet dan ook “Ander Leven”. Passend is de naam dus wel. 

De onverklaarbare klachten waar ik de diagnose Fibromyalgie voor had en o.a. de depressie waar ik al jaren medicijnen voor slikte, werden veroorzaakt door stress die chronisch was geworden. Stress zorgt voor een vecht, vlucht of bevries reactie en energie wordt onttrokken aan voor op dat moment “onbelangrijke” functies om op een onveilige situatie te kunnen reageren: vechten, vluchten of in mijn geval bevriezen. 

Door de alarmsignalen die mijn hersenen mij gaven te leren herkennen en te beïnvloeden in het onbewuste brein (dat voor 90% bepaalt hoe je je voelt) kreeg ik mijn energie al snel terug en worden langzaam ook andere klachten opgelost. Wat een heerlijkheid is dat! Natuurlijk heb ik ook nog mijn mindere momenten en is het leven nu eenmaal niet voor altijd rozengeur en maneschijn, maar de medicijnen zijn in elk geval niet meer nodig en ik heb het volste vertrouwen dat het alleen nog maar beter kan worden. 

Als je je namelijk bewust bent van de alarmcentrale die “zomaar” reacties geeft, kun je dit veranderen. Nu ervaar je stress als moe zijn, je niet lekker voelen of je blokkeert bij een presentatie. Of net wanneer je wilt gaan slapen begin je te piekeren. Als je leert hoe dit systeem in je hersenen werkt kun je rust inbouwen en zorg je dat je energie positief is en blijft.

Ik heb het mogen ervaren en zie het resultaat. 

Wil je meer weten over hoe dit in elkaar zit? Bekijk hier de wetenschappelijke onderbouwing van de training en snuffel vooral even rond op de website:

https://anderleven.nl/informatie/wetenschappelijke-onderbouwing/

Wil je meer over mijn ervaring weten of hoe de training in zijn werk gaat, dan mag je gerust contact met me opnemen. 

X. Monique

4 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *